Zalay Buda, a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. stratégiai projektvezetőjének előadása

A Fiatalok a közéletben program következő eseménye a Pécsi Szakképzési Centrum Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumában került megrendezésre a 13. G. gépész osztály tanulóinak részvételével. A meghívott előadó Zalay Buda, a Hauni Hungária  Gépgyártó Kft. stratégiai projektvezetője volt.

Az előadása elején bemutatta eddigi életútját: lokálpatrióta tüke pécsi család sarja, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karán diplomázott automatizálás szakon. A Pick Szeged Zrt-nél kezdett, aztán a BAT Pécsi Dohánygyár Kft-nél folytatta munkásságát. Itt került válaszút elé, hogy a nagyon mély szakmai ismerek megszerzése irányában fejleszti tovább magát, vagy a menedzsmentben kamatoztatja megszerzett tudását. Mivel valójában mindig is humán irányultságú volt a koordinátori szerepkört választotta, azzal a mély hitvallással, hogy „együtt, mindig többre jutunk”, egy jó csapatnak megsokszorozódik  a hatékonysága. A közösség ereje iránti elkötelezettsége miatt lett vezető. Egyetemi évei alatt aktívan kosárlabdázott, e csapatjáték alapozta meg a  közösség iránti elkötelezettségét. E belső meggyőződés vezeti őt abban, hogy közéleti feladatokat vállaljon, Pécs életét nagyban meghatározó szervezeteknél önkéntes munkában dolgozzon. Így a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség elnökségi tagja, és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara IT bizottságának elnöke. Ezek az önkéntes közéleti feladatok őt boldoggá teszik, örömforrások, elsősorban ezért tevékenykedik e szerepkörökben.  A kapcsolati tőke, amit e területeken végzett önkéntes munkájával megszerez, nagyban segíti fő tevékenységét is, kamatoztatni tudja munkahelyén.

A végzős diákokat pályakezdésükben az előadás nagyban segítette, sok kérdést tettek fel elhelyezkedési lehetőségeikkel kapcsolatban. Zalay Buda élettörténete és prezentációja komoly motivációs erővel bírt.