Társasjáték és LEGO klubfoglalkozás

A társasjáték és LEGO rendkívül közkedvelt a gyerekek és a felnőttek körében is. A családi közös időtöltés egyik hasznos és örömteli eszköze, hiszen kicsik és nagyok, gyerekek és szülők, nagyszülők együtt játszhatnak, nevethetnek, szeretetben versenghetnek, miközben észrevétlenül kognitív és motorikus képességeket fejlesztenek.

A társasjátékkal eltöltött közös idő erősíti a szülő – gyermek, nagyszülő – unoka kapcsolatot, megfelelő alkalmat teremt a társas viszonyok kialakítására és fejlesztésére, ami a gyermekek iskolai beilleszkedését, kudarctűrését is pozitív módon befolyásolja. A nagyszülők számára is nagyon hasznos tevékenység a játék, az időskori szellemi frissesség megőrzésének egyik legörömtelibb „gyógyszere”.

Az Apáczai Művelődési Házban megrendezésre kerülő klubfoglalkozáson hatvanöten vettek részt, gyerekek és szülők, nagyszülők vegyesen. A Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével mélyszegénységben élő gyerekek és hozzátartozóik juthattak el a klubfoglalkozásra, nekik jelentette talán a legnagyobb élményt a játék délután. Kertvárosi családok is szép számmal érkeztek, nekik is nagy élmény volt  társasjátékokkal való megismerkedés.

Boldogságot jelentett ez a játék délután minden résztvevőnek, jó volt látni a sok mosolygó arcot, sok gyerek haza sem akart menni. A program maximálisan elérte célját, nem csak magukban játszottak a családok: öröm volt látni, hogy a társasjáték összehozott idegeneket is, közösen játszottak a résztvevők, reméljük kellemes ismeretségek is születtek itt.