Társasjáték és LEGO klubfoglalkozás (2019.01.29.)

A társasjáték és LEGO rendkívül közkedvelt a gyerekek és a felnőttek körében is. A családi közös időtöltés egyik hasznos és örömteli eszköze, hiszen kicsik és nagyok, gyerekek és szülők, nagyszülők együtt játszhatnak, nevethetnek, szeretetben versenghetnek, miközben észrevétlenül kognitív és motorikus képességeket fejlesztenek.

A társasjátékkal eltöltött közös idő erősíti a szülő – gyermek, nagyszülő – unoka kapcsolatot, megfelelő alkalmat teremt a társas viszonyok kialakítására és fejlesztésére, ami a gyermekek iskolai beilleszkedését, kudarctűrését is pozitív módon befolyásolja. A nagyszülők számára is nagyon hasznos tevékenység a játék, az időskori szellemi frissesség megőrzésének egyik legörömtelibb módszere.

Az Apáczai Csere János 2-es számú Általános Iskolában megrendezésre kerülő klubfoglalkozáson negyvenhárman vettek részt, gyerekek és szülők, nagyszülők vegyesen. Az iskola kisdiákjai és testvéreik vidám órákat töltöttek szüleikkel és nagyszüleikkel a Klubfoglalkozás keretében. Egy részüknek otthon nincsenek is társasjátékaik, LEGO-juk. Sokan közülük SNI-s diákok, az ő számukra jó néhány játék kimondottan gyógypedagógiai fejlesztő funkcióval bírt. A finom-motorikát, memóriát, koncentrációs képességeket, a kognitív funkciókat fejlesztettük észrevétlenül, anyával és apával közös szeretetközösségben. Beszámoltak arról is nagymamák, hogy unokáiknak vannak ugyan otthon jó társasjátékaik, de valahogy ritkán jut idő arra, hogy elővegyék. Itt a Klubfoglalkozáson viszont nagy örömmel, boldogan játszottak együtt a mamákkal.

A program maximálisan elérte célját, a közös játékkal erősítettük a családi összetartozás érzését, feledhetetlen élményt szereztünk a résztvevőknek.