Siptár Dávid a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium igazgatójának előadása a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnáziumban

A Fiatalok a közéletben program következő eseménye a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium, 11 -es diákjainak bevonásával került megrendezésre. A meghívott előadó Siptár Dávid a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium igazgatója volt. Az igazgató úr elmondta hogyan alakult az élete, miket tanult, milyen kerülőutakon érkezett el addig, hogy a Pécsi ZOO igazgatója lett. Saját példáján keresztül mutatta be, hogyan válnak a személyes kapcsolatok az élet alakítójává.

Rámutatott arra, hogy minden kapcsolatnak megtalálta az idő elteltével élete során a jelentőségét. Beszélt arról, hogy számos élethelyzetben tapasztalta a  közösségért végzett munka szükségességét. Elmondta, hogy számára az önkéntes munkában szerzett kapcsolatok mennyire meghatározók voltak a karrierjének kialakulásában. Beszélt arról is, hogy számtalanszor megtapasztalta, hogy mennyire fontos az, hogy a lehetőségeivel éljen az ember, és hogy ne csak azt végezze el, amit rábíznak, merje tovább gondolni, a saját meglátásait belevinni a feladatokba.

Azt tanácsolta a fiataloknak, hogy minél több minden próbálják ki magukat és az így szerzett tapasztalatok révén találják meg azt a feladatot, azt a munkát, melyben örömüket lelik és egyben eredményesek lehetnek.