LEGO – A családok kedvence

A LEGO Magyarországon is rendkívül közkedvelt építőjáték a gyerekek és egyre terjedő hobbi a felnőttek körében. A családi közös időtöltés egyik hasznos kelléke, hiszen testvérek, unokatestvérek, anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák együtt játszhatnak. A családokban immár generációk adják át egymásnak a LEGO szeretetét, a gyerekek pedig játszótársaikkal osztják meg építkezési tapasztalataikat. Ezen okokból, illetve ezen alapokon került megszervezésre a LEGO – A családok kedvence program is az Intergeneráció klubfoglalkozások keretében.

E programon a célunk a gyerekek és családok számára a közös élményeken és tevékenységeken keresztül a családi közösségek fejlesztése volt. Az egyéni alkotómunka mellett közös építést, kreatív gondolkodást kívánó változatos csapatjátékokat tartottunk, amelyeken a különböző generációk és családok mérhették össze ügyességüket.

A visszajelzések alapján a résztvevők jól érezték magukat a klubfoglalkozáson, örömüket lelték abban, hogy az lehetőséget teremtett a családtagoknak a közös, játékos időtöltésre a rohanó hétköznapokban.