Klasszikus-balett tréning

TRADE-íció programsorozatunk soron következő eseménye a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában került megrendezésre a Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola Művészeti Iskolájának a modern tánc – és klasszikus balett tanszak diákjainak részvételével. Klasszikus balett tréninget  Bombicz Barbara a Győri Balett alapító és örökös tagja, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium volt igazgatója, mesteroktatója tartotta.

A tréning metódusának lényege és esszenciája az a Vaganova-féle táncfilozófiai alapvetés volt, hogy a táncot a test egészével képzeli el úgy, hogy a törzset, a karokat és a lábakat harmonikus mozgásban tartja, és nem válnak el egymástól az egyes testrészek. Ezt gyakorolták a kis táncosok nagy boldogsággal és áhítattal.

A művésznő kisugárzása, személyes varázsa-, a lényéből áradó művészi erő, a balett  adta tartás, légiesség, nemesség rabul ejtette, átjárta a növendékeket. Nagy élmény jelentett a tanulóknak a foglalkozás, mely tovább erősítette bennük a táncot hivatásul választását.