„Keramikusok a 21. században”

A TRADE-íció program következő eseménye a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tanulói részvételével került megrendezésre a Jakabhegyi úti Kollégiumban, ahol az iskola keramikus- és rajzterme működik.

A klubfoglalkozás a Teimel Kerámia közreműködésével került megvalósításra. Sibak Szabolcs a szervezet marketingese mutatta be Teimel Cintiát keramikus mestert, aki ősi óbányai fazekas dinasztia leszármazottja. A többgenerációs fazekas múlt nem csak identitást jelent Cintiának, mesterségbeli tudása is gyerekkorából eredeztethető, amit a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán kerámiatervezés szakon fejlesztett tökélyre.

A foglalkozás keretében a keramikusművész bemutatója mellett rendkívül hasznosnak bizonyult a vállalkozásuk felépítésével és működtetésével kapcsolatos tapasztalatainak megosztása:  brand építéssel, tudatos marketinggel vágtak neki a vállalkozásnak, az asszertivitás és átgondoltság határozza meg mind a mai napig munkájukat. Árképzésükkel és termékkörükkel, megjelenési szintereikkel a prémiumkategóriás vállalkozásokhoz sorolták be önmagukat. Az óbányai fazekas hagyományok ápolása is nagyon fontos célkitűzésük, így termékeik közt szerepel a tradicionális dísztányér készítése, de a nyitott műhely programjukkal is segíteni kívánják az értékőrzést.