Játékos délután családoknak

Az Intergeneráció Klub keretében a Játékos délután családoknak program azzal a céllal került megrendezésre, hogy erősítse a generációk közti együttműködést és a generációk egymástól történő tanulási folyamatait. Erre remek alkalomnak bizonyult az őszi szünet első napja, hiszen a gyerekeknek több szabadidő állt rendelkezésére, amit így hasznosan, de mégis játékosan tölthettek el.

A klubfoglalkozáson a legnagyobb érdeklődés a társasjátékok iránt volt, ami nem meglepő, hiszen ez az a játékforma, amiben minden korosztály képes részt venni és szívesen is teszi azt. A játék öröme által a szülők, nagyszülők is újra gyereknek érezhetik magukat, míg a gyerekek ízelítőt kaphatnak a felnőtt életből azáltal, hogy önállóan felelős döntéseket hoznak a játék során. Emellett fejlődik a türelmük, az együttműködési készségük és az empátiájuk. Megtanulják elviselni és feldolgozni a kudarcélményeket, illetve méltósággal viselni a győzelmet. A legnagyszerűbb az egész tanulási folyamatban, hogy mindez észrevétlenül, informális és örömteli módon megy végbe.

Egy ilyen közös élmény meghatározó lehet a család további életére. Segíthet abban, hogy a családokban kialakuljon egy igény az ehhez hasonló közös családi tevékenységek rendszeresítésére, mely hozzájárul a családon belüli összetartás és a családok közösségi kohéziójának erősítéséhez.