II. Közösségek Találkozója

A második alkalommal megszervezésre kerülő Közösségek Találkozójának célja a régi és az új kisközösségi tagok egymással történő megismerkedése volt. A Fiatalok Pécsért közösség bővült jelentősebb mértékben új tagokkal, akik az Apáczai Csere János Gimnáziumból érkeztek. Mindkét közösség tagjai közreműködtek önkéntesként a szintén aznap, több mint 800 fővel megvalósuló Nemzetiségek Napja rendezvényen. Az ifjú és tapasztaltabb önkéntesek remekül kiegészítették és segítették egymást a fáradságos és sokrétű szervezési munka során.

A rendezvény zárását követően megvalósuló kisközösségi találkozón megvitatták a napnak az eseményeit, a munka során felmerült problémákat és a rájuk született megoldásokat. Tanácsot adtak egymásnak arra vonatkozóan, hogy milyen további megoldási lehetőségekkel lehetett volna még élni az adott szituációban.  A szervezés és az egymás közti kommunikáció hatékonyabbá tételére is érkeztek a fiatal önkéntesek részéről javaslatok.

Az önkéntesek egybehangzó véleménye szerint élvezték a közös munkát és örülnek neki, hogy részesei lehettek egy ekkora volumenű és fontos témájú rendezvénynek, melynek megvalósítása során új hasznos tapasztalatokra tehettek szert. Az összejövetel tovább erősítette az eddig is eredményesen működő kisközösségi csapatmunkát.