Húsvéti Játszóház

Az Intergeneráció klubfoglalkozás ez alkalommal a Húsvétra való készülődés jegyében telt. A program résztvevői a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthona Alkotmány utcai Idősek Otthonának idős- és szépkorú lakói, valamint a Néry Szent Fülöp Általános Iskola tanulói voltak.

A program célja, hogy a különböző generációk megismerjék egymást, nyissanak egymás felé, és megtapasztalják a közös tevékenységek során a másik értékeit, erősségeit. Sajnos mára már általános társadalmi jelenségnek mondható, hogy ezen generációknak nincs szorosabb ismertsége, kötődése egymáshoz. A nagycsaládok megszűnésével egyre több az olyan gyermek és fiatal, akik nem találkoznak az idősebb korosztállyal, nagyszülővel, esetleg dédszülővel. Az idős korosztály jelentős része pedig elszigetelten, magányosan él szociális otthonokban. Fontos, tehát hogy a fiatalok megtapasztalják, milyen az idős korosztállyal való közösség megélése, az időseknek pedig, hogy a koruk ellenére értékes és hasznos tagjai lehessenek a helyi közösségnek és a társadalomnak.

A gyerekek nagy örömmel fogadták az időseket, majd nagy örömmel vettek részt velük a közös alkotó munkában, melynek során filc tojást, nyuszi fészket hímes tojással, festett tojásokat, kiscsibét és nyuszit készítettek. A közös barkácsolás során az idősek meséltek a fiataloknak saját gyerekkori Húsvéti élményeikről és szokásaikról. A program közös énekléssel zárult.