Daniel Speer Brass – A zenei karrierépítés lehetőségei

A zene az ember életében rendkívüli fontossággal bír. A lélekre rendkívül jó hatással van, de az érzelmi reakcióik és a tanulási képességeik is jobbak azoknak, akik zenélnek. A zenei pálya is egy jó lehetőség a fiatalok életében.

A klubfoglalkozáson a Daniel Speer Brass együttes tagjai beszéltek saját karrierjükről, és a fiatalokat bevonva zenei élményt is nyújtottak. Megtudtuk róluk, hogy mind tanítanak is rézfúvós hangszeren játszani zeneiskolákban, ami nagyon élvezetes számukra, hiszen ezeket a hangszereket nehéz megszólaltatni, de néhány év alatt gyönyörű dallamok csendülnek fel tanítványaik által. Játszanak mindannyian kamarazenekarokban is.

Megismerkedhettek a résztvevők a hangszerekkel, ki is próbálhatták azokat, és az egyes hangszerek történetéről és jellemzőiről is érdekes előadást hallhattunk.

A klubfoglalkozás végén lehetőség volt kérdéseket is feltenni, így megtudtuk, hogy mindegyik előadó életében volt olyan időszak a tanulási folyamat során, amikor abba szerették volna hagyni a zenélést, de szerencsére nem tették, mert biztosan megbánták volna.

A program elérte a célját, a jelenlévő fiatalok közül sokan kedvet kaptak a zenéléshez, vagy megerősítést nyertek abban, hogy zenélni érdemes és nagyon jó mulatság is egyben.