Beszélgetés Siptár Dáviddal a Pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban (2018.09.21.)

A Fiatalok a közéletben program következő eseménye a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium 10. osztályos diákjai számára került megrendezésre. A meghívott előadó Siptár Dávid a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium igazgatója volt, akit ezúttal is nagy lelkesedéssel fogadtak az iskola tanulói.

A most 30 éves Igazgató 2 éve vezeti a Pécsi Állatkertet. Azt, hogy milyen életúttal bír, milyen folyamatok vezettek ahhoz, hogy ilyen fiatalon lett ügyvezető igazgató rendkívül inspiratívan hatott a 16-17 éves diákok számára. A fiatal ügyvezető elmesélte, hogy 10.-es korában ő mit képzelt a jövőjéről, mi érdekelte, mely tantárgyakat nem szerette, mik voltak a nehézségei –  bemutatva ezzel a tanulóknak, hogy mindenkinek vannak kétségei, gyengeségei, és hogy 16 évesen még természetes létállapot az útkeresés, és olykor a tétovaság is. Elmondta ugyanakkor azt is, hogy az útkeresésében ő mely dolgokra figyelt, hogy őt mi vezette el eddigi  sikereihez.

Az úton mindig csak menni kell és tenni azt, amit az aktuális szakasz megkövetel, de tenni mindig a legmaximálisabb teljesítménnyel, kreatívan kell.  Hangsúlyozta, hogy a legapróbb feladat, a legvéletlenszerűbb találkozás is jelentőséggel bír, ezt pedig konkrét példákkal igazolta is a saját életútjából.

A Janusisták egy olyan erős motivációs beszélgetésben vehettek részt, amely minden bizonnyal átütő segítségként szolgált a pályaválasztásukban, karriertervezésükben.