Beszélgetés Dr. Raposa L. Bence egyetemi adjunktussal

A Fiatalok a közéletben program következő eseménye a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium 11. D., német kéttannyelvű osztály diákjai körében zajlott. A meghívott előadó Dr. Raposa L. Bence a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának adjunktusa, experimentális kutatási koordinátora volt.

Dr. Raposa L. Bence csupán 31 éves, mégis számos elismeréssel, tudományos testületi tagsággal és tudományos ranggal, eredménnyel büszkélkedhet már, ugyanakkor számos kihívással is szembe kellett már néznie. Mesélt a közéleti szerepvállalásáról is, a Hallgatói Önkormányzatban vállalt feladatairól, elnöki munkájáról. Egyetemistaként már e pozícióban is mindig azt tartotta szem előtt, hogy olyan munkatársakkal vegye körül magát, akik a teljesítményükkel bizonyították alkalmasságukat, nem választott baráti alapon soha – ezt tanácsolta a diákoknak is: a hozzáértő emberekből álló csapat mindig ütőképesebb, sokkal egyszerűbb a munka, a barátokkal pedig jöhet a szórakozás. Biztatta a gimnazistákat, hogy egyetemi éveikben kapcsolódjanak majd be a HÖK-ös közéleti munkába, mert azon a nem mellékes körülményen kívül, hogy ösztöndíjat is kaphatnak érte, a személyiség-fejlődésük szempontjából felmérhetetlenül nagy jelentőséggel bír. Megismerhetik magukat, hogy milyen a konfliktuskezelési képességük, a csapatmunkára való készségük, milyen a stressz-kezelésük. Megtanulnak tárgyalni, érvelni, megismerik a munka világát, és a közösségi élet szépségeit, örömeit.

Beszélgetés során igyekezett az Előadó a saját tapasztalatai révén hasznos tanácsokkal ellátni a diákokat.  Elmondta nekik, hogy nézzék mindig minden helyzetnek a jó oldalát, és ne keseredjenek el, tegyék a dolgukat maximalizmussal, hozzáértéssel és örömmel. Legyenek minden helyzetben etikusak. Ha jók a munkában és emberileg, nem kell bizonygatniuk az értéküket, a teljesítményük és kisugárzásuk meg fogja hozni mindig a sikert.