A keramikus mesterség

A kerámiakészítés egy régi-új mesterség, mellyel a munkaerőpiacon is érvényesülhet a fiatal. A klubfoglalkozáson Fürtös Natália keramikus először a műhelyben hangolta rá a fiatalokat a mesterség szépségére. Bemutatta az agyag változatait, a mázak fajtáit, színeit, elkészítésük módját, az általa használt és saját maga készített eszközeit, a kemencét és az égetés módjait. Megmutatott különböző fázisban lévő alkotásokat is.

Ezt követően a fiatalok hallhattak a kerámia történetéről, érdekes képek kíséretében, majd a keramikus, és a kerámiafoglalkozáson részt vett gyermekek és felnőttek munkáiból kaptak érdekes ízelítőt, egy-egy munkához kapcsolódó történetekkel fűszerezve. A klubfoglalkozás végén az előadó feltette a kérdést, hogy van-e már ötletük a fiataloknak, hogy milyen irányban képzelik el a jövőjüket, majd felajánlotta, hogy a foglalkozásaira mehetnek az érdeklődők, de foglalkozáson kívül is áll a rendelkezésükre, ha bármilyen kérdésük van.

A program elérte a célját, a fiatalok közül sokan most ismerkedtek meg közelebbről ezzel a mesterséggel, és felmerült az igény bennük más mesterségek megismerésére is.